Opi itse pokerin ammattilaiseksi

Moni muistaa yhä edelleen 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä päällä olleen ison nettipokerihuuman. Kyse oli massiivisesta trendistä, joka on sittemmin laantunut. Netissä pelaa kuitenkin pokeria yhä edelleen miljoonia ihmisiä millä tahansa satunnaisesti valitulla hetkellä, juuri nytkin. Vaikka pelaajien määrä onkin laskenut huippuvuosista aavistuksen, on yhä edelleen myös Suomessa useita pokerilla elantonsa ansaitsevia pelaajia, tunnetuimpana varmasti legendaarinen Aki Pyysing.

Pokeriammattilaisuus on yhä vähemmän mediaseksikäs ja julkisuutta saava ammattikunta, mutta kuten todettua, yhä edelleen voimissaan. Joku on väittänyt nettipokerin markkinoiden saturoituneen – toisin sanoen kilpailu on tätä nykyä niin kovaa, että uusien tulokkaiden ja halukkaiden pokeriammattilaisten on miltei mahdotonta päästä enää mukaan.

On totta, että nykyisin on vaikeampaa elättää itsensä nettipokeria pelaamalla, huomattavasti vaikeampaa kuin 2000-luvun alussa. Kilpailu on kovempaa ja pokerin strategiat ja taktiikkaoppaat ovat helpommin kaikkien saatavilla. Mahdotonta se ei silti ole, ei lähellekään. Vaikka tietoa on saatavilla, kaikilla ei ole yhtä hyviä kykyjä hyödyntää sitä. Lisäksi on hankala oppia tietämään, mistä luotettavaa pokerioppia kannattaa lähteä metsästämään. Jo niinkin yksinkertaisella asialla kuin pokerisivuston valinnalla on paljon merkitystä – eri saiteilla on erilaisia bonuksia ja ne kuuluvat eri pokeriverkkoihin.

Mistä aloittaa?

Ensinnäkin, valitse peli. Useimmille aloittelijoille Texas Hold ‘em on ensimmäinen suositus, enkä ole laisinkaan eri mieltä. Voit kokeilla ilmaispeleissä kuitenkin myös pokerin muita variantteja, kuten vaikkapa Omaha. Texas Hold ‘em ja Omaha ovat kaksi netissä ylivoimaisesti suosituinta pokerivarianttia, joita pelataan myös paljon netin ulkopuolella.

Opettele pokerin ja tietyn valitsemasi pokerivariantin säännöt. Lue ne pari kertaa läpi, pelaa ilmaispelejä, opi perusasiat. Keskity aluksi vain yhteen pokerimuotoon. Texas Hold ‘em voi vaikuttaa todella nopeasti opittavalta peliltä, etkä ole väärässä näin ajatellessasi. Sen perusteet oppii todella alle tunnissa, mutta sen täydellinen hallinta on silti vuosien matkan päässä, usko pois.

Hanki yksi pokeriopus perinteisenä kirjana, tai vaikka sähköisenä e-kirjana. Saatavilla on paljon laadukkaita teoksia, myös suomeksi. Mikäli englannin kieli taittuu, suosittelemme ainakin David Sklanskyn kirjoittamaa, kattavaa The Theory of Poker -opusta sekä Gus Hansenin Every Hand Revealedia.