Lähikuvassa naispokerinpelaajat

Pitkään pokeria, kuten kasino- ja rahapelien maailmaa laajemminkin, pidettiin miltei miesten yksityisomaisuutena. Pokerin pelaamiseen liitettiin usein paheellisia mielikuvia, ja etenkin naisten pelaamista pidettiin erityisen paheellisena. Pokeripöydässä istumista ei pidetty hienoille leideille sopivana puuhana. Sittemmin 2000-luku on tuonut mukanaan useita tunnettuja naisia pokerin maailmaan.

Seuraavassa lyhyt lähikuva muutamista:

Vanessa Selbst

Kaikkien aikojen menestyneimmän naispelaajan titteliä ei tarvitse kauaa miettiä. Vuonna 1984 syntynyt Vanessa Selbst on kotoisin New Yorkin Brooklynistä ja hänellä on tilillään kahden World Series of Poker- eli WSOP-rannekkeen voitto. PokerStars on Selbstin sponsori. Hänen liveturnauksista keräämänsä ansiot ylittivät vuonna 2015 jo yli 10 000 000 Yhdysvaltain dollaria. Selbst oli ensimmäinen Super High Roller -tapahtumassa pelannut nainen.

Kathy Liebert

Kathy Liebert syntyi Yhdysvaltain Nashvillessä vuonna 1967, mutta asuu nykyisin Las Vegasissa, maailman rahapelipääkaupungissa. Hänellä on plakkarissa yksi voittoranneke WSOP:sta, ja Liebertin pokeriuran ansiot ylittävät 6 000 000 dollaria. Vaikka Liebert elantonsa tienaakin tätä nykyä pokerista, on hän myös korkean profiilin aktiivinen osakesijoittaja. Lisäksi hän tuli tunnetuksi aikanaan aktiivisena pöytäpeleissä harrastetun tupakoinnin vastustajana.

Vanessa Rousso

Sekä Ranskan että Yhdysvaltain passit omaava Rousso on tullut tunnetuksi pokerin todellisena seksisymbolina. Vuonna 1983 syntyneen Rousson ansiot eivät kuitenkaan liity ainoastaan hänen ulkoisiin avuihinsa, vaan hän on myös todella ansioitunut pelaaja, jonka pokeritienistit ovat jo ylittäneet 3,5 miljoonaa dollaria. Myös Rousso asuu nykyisin Las Vegasissa.

Annie Duke

Viime vuosina hieman taka-alalle pelipöydistä vetäytynyt Annie Duke oli ensimmäinen nainen, joka voitti NBC National Heads-Up Poker Championship -turnauksen. Duke on tehnyt paljon pokerin imagon eteen muun muassa perustamalla Ante Up for Africa -hyväntekeväisyysjärjestön. Duken pokeritienistit ovat ylittäneet 4,2 miljoonaa dollaria.